Lanzarote Vakantie Info- Hotels, Villa´s & Appartementen Verhuur - Playa Blanca - Puerto del Carmen - Puerto Calero - Lanzarote


Arrecife Lanzarote`s Hoofdstad

Lanzarote Informatie Lanzarote Bezienswaardigheden Lanzarote Map Lanzarote WeerberichtVakantie CentraActiviteiten Stranden Excursies Watersport Fotografie Cursus Trouwen op Lanzarote Appartementen & Villas Lanzarote Appartementen Lanzarote Villa´s Transport Autoverhuur On Line Vlieg Tickets Vakantie Centra Puerto del Carmen Playa Blanca Video - 360º - Fotos Lanzarote Foto´sLanzarote Video 360º PanoramasVastgoed Makelaars Immobiliën Lanzarote Lanzarote Extra Infos Gastronomie & Restaurants Cesar Manrique Dorpen en Vakantie Centra Geschiedenis Canarische Eilanden

Home - Links   

lanzaroteDuits - canarische eilandenEngels

Arrecife

Arrecife is de hoofdstad van Lanzarote sinds het begin van de 19de eeuw met dank aan haar haven welke eens de grootste visserijvloot van de Canarische Eilanden bezat.

Ongeveer de helft van de locale bevolking, ongeveer 40.000 inwoners, woont in Arrecife. Er is uiters weinig toerisme en vakantiegangers komen enkel alleen als daguitstap een kijkje nemen in de stad.

arrecifeHet stadsstrand "El Reducto" bevindt zich tussen het regerings gebouw van de "Cabildo de Lanzarote" en het "Gran Hotel".

Het 17 etage hoge hotel heeft voor veel controverse gezorgd daar hoogbouw eigenlijk verboden was.

Het hotel brande uit in 1994 en werd recent gerenoveerd.


Een van de bezienswaardigheden is het Castillo de San Gabriel. Dit is een klein kasteeltje dat zich op een eiland langs de promenade bevindt. Het kasteel is nu een archeologisch en etnografisch museum waar men vondsten van opgravingen kan aanschouwen.

De winkelstraat "Calle León y Castillo" biedt een ruim aanbod van winkels en is een aanrader voor diegenen die graag shoppen.

Op het eide van de winkelstraat aan de rechterkant bevind zich de lagune "Charco de San Ginés". Deze is door een kanaaltje verbonden met de oceaan en reflecteert het maritieme caracter van Arrecife. Dit is een mooie plek waarrond zich de huisjes van de vissers en enkele aangename tappa restaurantjes bevinden.

In het oosten van Arrecife bevindt zich het Castillo de San José. In dit kasteeltje bevindt zich een kunst museum genaamd "Museo International de Arte Contemporáneo" en een uiterst mooi en goed restaurant dat werd ingericht door Cesar Manrique.


cursus fotografie lanzarote

Terug        Top

body spacer

lanzarote photographer
Fotograaf
op Lanzarote

buitenland trouwen Lanzarote
Trouwen op Lanzarote

vliegtickets.nl, laagste prijs garantie! lanzarote bcg


Arrecife Lanzarote´s hoofdstad

sitemap lanzarote Sitemap :: lanzarote favorietenAan favorieten toevoegen :: lanzarote informatieVriend informeren  ::  site disclaimer Disclaimer

Webdesign WDM - © 2011 - http://www.lanzarotevacation.com - Nederlandse informatie voor Vakantie op Lanzarote - Canarische Eilanden - Spanje