Lanzarote Vakantie Info- Hotels, Villa´s & Appartementen Verhuur - Playa Blanca - Puerto del Carmen - Puerto Calero - Lanzarote


Cesar Marique - Lanzarote - Canarische Eilanden

Lanzarote Informatie Lanzarote Bezienswaardigheden Lanzarote Map Lanzarote WeerberichtVakantie CentraActiviteiten Stranden Excursies Watersport Fotografie Cursus Trouwen op Lanzarote Appartementen & Villas Lanzarote Appartementen Lanzarote Villa´s Transport Autoverhuur On Line Vlieg Tickets Vakantie Centra Puerto del Carmen Playa Blanca Video - 360º - Fotos Lanzarote Foto´sLanzarote Video 360º PanoramasVastgoed Makelaars Immobiliën Lanzarote Lanzarote Extra Infos Gastronomie & Restaurants Cesar Manrique Dorpen en Vakantie Centra Geschiedenis Canarische Eilanden

Home - Links   

lanzaroteDuits - canarische eilandenEngels

Cesar Manrique

manrique lanzaroteDe locale arties Cesar Manrique was een beelhouwer, schilder, architect en een van de pioniers van moderne kunst in Spanje.

In opdracht van de regering creëerde hij de 7 touristische centra van Lanzarote.

Cesar Manrique had een grote invloed op de bescherming van de natuurlijke en culturele rijkdommen van het eiland.

Hij overtuigde de regering ervan de constructie van hoge gebouwen en het gebruik van grote reklameborden te verbieden omdat ze het karakter van het landschap zouden verstoren.

Casa del Campesino

Om de mensen van Lanzarote een voorbeeld te geven van de typische Lanzarote bouwstijl, bouwde Manrique dit prachtige huis.

Er vinden vaak demonstraties plaats van de typische locale handarbeid zoals het maken van traditionel kleding en het bakken van potten.

Er is ook een restaurant in een grot onder de grond en naast "Casa del Campesino" staat een van zijn bekendste sculpturen genaamd "Fecundidad". Het monument is geboud als eer voor de plaatselijke landbouwers die het vaak zonder water moesten stellen.


Jardin de Cactus


Manrique´s zevende en laatste werk voor de regeng´s touristische centra is een cactus tuin gesitueerd in een oude steengroeve.

De "Jardin de Cacatus" bevindt zich in het dorpje Guatiza, een van de plaatsen waar men "Cojinilla", een soort bladluis, kweekt op cacatussen genaamd "Tuneras".

De rode kleurstof die de diertjes bevatten wordt gebruikt in de cosmetica- en etenswaren- industrie.

Mirrador del Rio


De "Mirrador del Rio" is gesitueerd in het Noorden van Lanzarote aan de stijle kliffen van de "Risco de Famara".

Vanop een hoogte van ongeveer 600 meter heeft men een wondermooi zicht over het eilandje "La Graciosa" en de oudste zoutpannen van Lanzarote.

De buitenkant van het gebouw gaat bijna helemaal in zijn omgeving op door de lavastenen wand.

Los Jameos del Agua

Een Jameos is een plaats waar het dak van een vulkanische tunnel is ingestort.

De "Jameos del Agua" bestaan uit een kleine en grote Jameo die verbonden zijn door een tunnel.

In deze tunnel bevindt zich een meertje dat ondergronds in verbinding staat mat de Atlantische Oceaan en waarin kleine, witte, blinde kreeftjes leven genaamd "Jameitos".

Bij het betreden van "Jameos del Agua" komt men eerst in de kleine Jameo waarin zich een restaurant bevindt en een grote waarin een klein meertje te zien is.

Als vervolgd kan men door de lava tunnel heen wandelen, waarin zich het grotere meertje bevindt en men de kleine kreeftjes van dichtbij kan aanschouwen.

Daarna komt men in de grote Jameo waarin zich een prachtige tuin bevindt met een origineel ontworpen zwembad inManrique stijl. Aan het einde van de tuin bevindt zich de ingang tot een grot met een bijzondere akoustiek. Deze plaats is ingericht als theater waar vaak voorstellingen en muziek concerten te zien zijn.


Ook deel van de "Jameos del Agua" is het "Casa del los Volcanes". Hier worden vulkanische activiteiten bestudeerd en bevindt zich een museum over vulkanologie.

Museum of Contemporary Art

Het "Castillo de San Jose" werd gebouwd in de 18de eeuw onder koning Carlos III om de haven van Arrecife te beschermen tegen zeerovers.

Cesar Manrique veranderde het fort in een museum voor moderne kunst en een restaurant met een mooie blik over de haven.

Fundation Cesar Manrique

Het huis van Cesar Manrique is gebouwd in zijn typische stijl en is gedecoreerd met vele zijn kunstwerken.

Grote luchtblazen in de zwarte lava vormen verschillende van de kamers in dit huis en een deel is ingericht als exposietieruimte voor zijn schilderijen en sculpturen.

Het huis van Cesar Manrique is nu de vestiging van de "Fundation Cesar Manrique", een organisatie die als een van z´n doelen heeft het werk van de kunstenaar te bewaren en te betuderen. 

Voor meer informatie kan je hun website eens bekijken >
fcmanrique.org

 

<< Lanzarote Bezienswaardighedencursus fotografie lanzarote

Terug        Top

body spacer

lanzarote photographer
Fotograaf
op Lanzarote

buitenland trouwen Lanzarote
Trouwen op Lanzarote

vliegtickets.nl, laagste prijs garantie! lanzarote bcg


Cesar Marique - Lanzarote Kunstenaar - Kunstwerken en creaties

sitemap lanzarote Sitemap :: lanzarote favorietenAan favorieten toevoegen :: lanzarote informatieVriend informeren  ::  site disclaimer Disclaimer

Webdesign WDM - © 2011 - http://www.lanzarotevacation.com - Nederlandse informatie voor Vakantie op Lanzarote - Canarische Eilanden - Spanje